Μακαρονάδα με Λαχανικά & ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Κεφαλοτύρι

Μερίδες

-1

Χρόνος Εκτέλεσης

20'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 2 μερίδες σπαγγέτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Κεφαλοτύρι & επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Κρατάμε 1/4 φλ. από το νερό βρασίματος και τα σουρώνουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2–3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4–5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να παραμένουν τραγανά.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και τον ξερό βασιλικό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2–3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα ντοματίνια.
  8. Προσθέτουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά στο τηγάνι.
  9. Προσθέτουμε ΜΕΒΓΑΛ Κεφαλοτύρι Τριμμένο.
  10. Προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος και ανακατεύουμε καλά να δέσει.
  11. Σερβίρουμε ζεστό, με επιπλέον πιπέρι και ΜΕΒΓΑΛ Κεφαλοτύρι Τριμμένο.
Share

Δείτε ακόμη...