Σπανακοπιτάκια με ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένη Μυζήθρα

Μερίδες

11

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 80 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένη Μυζήθρα
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (και επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων)
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο (προαιρετικά). Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένη Μυζήθρα και το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά κι έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Χαράσσουμε και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας τη μεγάλη τους πλευρά.
  5. Έπειτα το κάθε μισό το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση σχηματίζοντας λωρίδες.
  6. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη μια γωνία και διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνα ή ρολά.
  7. Τοποθετούμε τα σπανακοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό σε ένα μπολ και με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40′ περίπου στους 200ºC στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

 

Share

Δείτε ακόμη...