Τυροψωμάκια με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό

Μερίδες

9

Χρόνος Εκτέλεσης

25'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 1 αυγό μεσαίο
  • 100 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 110 γρ. ΦΕΤΑ ΜΕΒΓΑΛ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να έχουμε ένα ζυμάρι.
  6. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο από το ζυμάρι και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε σε μικρές μπάλες (περίπου 48-50 γρ η καθεμία).
  7. Αραδιάζουμε τα τυροψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Με τη βοήθεια ενός πινέλου κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε στους 180⁰C στον αέρα για περίπου 25’.
Share

Δείτε ακόμη...