Τορτίγιες με τυρί και μανιτάρια

Μερίδες

2

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

3 φέτες κίτρινο ημίσκληρο τυρί Μακεδονικό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια μανιτάρια σε χοντρές φέτες

1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πράσινο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Μερικά φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου

2 μικρές τορτίγιες ολικής

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 έως 4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε μια τορτίγια στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1,5 φέτα τυρί κομμένο σε λωρίδες και από πάνω τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα φύλλα κόλιανδρου και τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Τοποθετούμε μια δεύτερη τορτίγια  από πάνω και πιέζουμε ελαφρά.
  • Μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Με σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε την τορτίγια και μαγειρεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν ελαφρά οι τορτίγιες.
  • Κόβουμε σε τέταρτα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δείτε ακόμη...