1-2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (για άρωμα, όχι παραπάνω)
1 βανιλίνη
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1-2 χούφτες σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο.
Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στις διαστάσεις της φόρμας και το στρώνουμε στον πάτο και λαδώνουμε ελαφρώς περιμετρικά τη φόρμα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και την καστανή ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμα και αφράτα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να δώσουμε όγκο στο μείγμα.
Προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανιλίνη και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά το μείγμα, για να παραμείνει αφράτο.
Ενσωματώνουμε και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, σε αυτό το σημείο βυθίζουμε και το φλουρί στο μείγμα σε τυχαία θέση και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο — πρέπει να βγει καθαρή.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Μυστικά για αφράτη υφή:
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για να ενσωματώσουμε αέρα.
Δεν παραανακατεύουμε το μείγμα όταν προσθέσουμε το αλεύρι, για να μην χάσουμε τον όγκο.
Δεν βάζουμε παραπάνω υγρά από αυτά που χρειάζονται (π.χ., χυμό πορτοκαλιού).
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies