Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%

Μερίδες

16

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
  • 1 κρόκος από μεγάλο αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα (για λίγο φούσκωμα χωρίς αφράτη υφή)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι

Για το γλάσο:

  • 1 ασπράδι αυγού  (30 γρ.)
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρώς αφράτο. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2% και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανιλίνη, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη φαίνεται πολύ μαλακή, προσθέτουμε μια ή δύο κουταλιές αλεύρι επιπλέον.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το πάγωμα βοηθά να αποκτήσει πιο τραγανή υφή στο ψήσιμο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0,5 εκ. για πιο τραγανά μπισκότα και χρησιμοποιούμε κουπ πατ για γιορτινά σχήματα.
  6. Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  7. Όταν κρυώσουν, προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή στολίζουμε με γλάσο για μια εορταστική εμφάνιση.

Για το γλάσο

  1. Τοποθετούμε τo ασπράδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, περνώντας την από κόσκινο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια ελέγχουμε την υφή. Αν δούμε ότι το γλάσο είναι πολύ σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη, πάντα περασμένη από κόσκινο.
  2. Τοποθετούμε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα μικρό στόμιο ή χωρίς στόμιο και απλώς κόβουμε ένα πολύ μικρό άνοιγμα στην άκρη της σακούλας.
  3. Πιέζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής αργά αλλά σταθερά, αφήνοντας το γλάσο να πέσει πάνω στο μπισκότο. Μπορούμε να διορθώσουμε και να λειάνουμε γραμμές και υφές με μια οδοντογλυφίδα.
Share

Δείτε ακόμη...