Χριστουγεννιάτικα Λαζάνια με Κιμά & ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

Για τη σάλτσα μπολονέζ:

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 400γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

 

Για τα λαζάνια:

  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 200γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φέτα, θρυμματισμένη
  • 60γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο

 

Για τη μπεσαμέλ

  • 80γρ. βούτυρο
  • 80γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, σπάζοντάς τον σε μικρά κομμάτια όσο μαγειρεύεται.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 5-7 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας και τον αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το νερό, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά
  7. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά.
  9. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην έχουμε σβόλους.
  10. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα
  11. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  13. Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τον κιμά.
  14. Τοποθετούμε από πάνω φύλλα λαζάνια, ακολουθούμε με μια στρώση κίμα, θρυμματισμένη ΜΕΒΓΑ Φέτα και λίγη μπεσαμέλ.
  15. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με φύλλα λαζάνια, μπεσαμέλ και τριμμένο
  16. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  17. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  18. Αφήνουμε τα λαζάνια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν τα κόψουμε και σερβίρουμε.
Share

Δείτε ακόμη...