Μετάβαση στο περιεχόμενο
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η ιστορία μας από το 1950
Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα
Οι Άνθρωποί μας
Υπόσχεση Ποιότητας
Οι Διακρίσεις μας
Οικονομική Ενημέρωση
Προσκλήσεις Μετόχων
Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας
Νέα
Επικοινωνία
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γάλα
Φρέσκο Γάλα
Γάλα με Κακάο
Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
Γάλα χωρίς Λακτόζη
Γιαούρτι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γεύση
Παραδοσιακό Γιαούρτι
Λευκό Γιαούρτι
Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
Τυροκομικό
Φέτα Π.Ο.Π & Λευκά Τυριά
Κίτρινα Τυριά
Τυριά Τυρογάλακτος
Τριμμένα Τυριά
Ρόφημα
Πινόμενα Γιαούρτια
Χυμοί
Τσάι
Για το Παιδί
Γλύκισμα
Ζελέ
Κρέμες
High Protein
Ροφήματα
Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού
Puddings
Άλλα προϊόντα
Συνταγές
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η ιστορία μας από το 1950
Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα
Οι Άνθρωποί μας
Υπόσχεση Ποιότητας
Οι Διακρίσεις μας
Οικονομική Ενημέρωση
Προσκλήσεις Μετόχων
Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας
Νέα
Επικοινωνία
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γάλα
Φρέσκο Γάλα
Γάλα με Κακάο
Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
Γάλα χωρίς Λακτόζη
Γιαούρτι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γεύση
Παραδοσιακό Γιαούρτι
Λευκό Γιαούρτι
Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
Τυροκομικό
Φέτα Π.Ο.Π & Λευκά Τυριά
Κίτρινα Τυριά
Τυριά Τυρογάλακτος
Τριμμένα Τυριά
Ρόφημα
Πινόμενα Γιαούρτια
Χυμοί
Τσάι
Για το Παιδί
Γλύκισμα
Ζελέ
Κρέμες
High Protein
Ροφήματα
Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού
Puddings
Άλλα προϊόντα
Συνταγές
ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΓΑ
HORECA
ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΓΑ
HORECA
Η ΕΤΑΙΡΙΑ
Η Ιστορία μας από το 1950
Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα
Οι Άνθρωποί μας
Υπόσχεση Ποιότητας
Οι Διακρίσεις μας
Οικονομική Ενημέρωση
Προσκλήσεις Μετόχων
Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας
Νέα
Επικοινωνία
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γάλα
Φρέσκο Γάλα
Γάλα με Κακάο
Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
Γάλα χωρίς Λακτόζη
Γιαούρτι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γεύση
Παραδοσιακό Γιαούρτι
Λευκό Γιαούρτι
Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
Τυροκομικό
Φέτα Π.Ο.Π & Λευκά Τυριά
Κίτρινα Τυριά
Τυριά Τυρογάλακτος
Τριμμένα Τυριά
Γλύκισμα
Ζελέ
Κρέμες
Ρόφημα
Πινόμενα Γιαούρτια
Χυμοί
Τσάι
High Protein
Ροφήματα
Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού
Puddings
Για το Παιδί
Φυτικά ροφήματα
Άλλα προϊόντα
Συνταγές
ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΓΑ
HORECA
INTERNATIONAL
Facebook
Instagram
Youtube
Tiktok
Linkedin
INTERNATIONAL
Facebook
Instagram
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η ιστορία μας από το 1950
Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα
Οι Άνθρωποί μας
Υπόσχεση Ποιότητας
Οι Διακρίσεις μας
Οικονομική Ενημέρωση
Προσκλήσεις Μετόχων
Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας
Νέα
Επικοινωνία
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γάλα
Φρέσκο Γάλα
Γάλα με Κακάο
Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
Γάλα χωρίς Λακτόζη
Γιαούρτι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γεύση
Παραδοσιακό Γιαούρτι
Λευκό Γιαούρτι
Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
Τυροκομικό
Φέτα Π.Ο.Π & Λευκά Τυριά
Κίτρινα Τυριά
Τυριά Τυρογάλακτος
Τριμμένα Τυριά
Ρόφημα
Πινόμενα Γιαούρτια
Χυμοί
Τσάι
Για το Παιδί
Γλύκισμα
Ζελέ
Κρέμες
High Protein
Ροφήματα
Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού
Puddings
Άλλα προϊόντα
Συνταγές
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η ιστορία μας από το 1950
Η ΜΕΒΓΑΛ Σήμερα
Οι Άνθρωποί μας
Υπόσχεση Ποιότητας
Οι Διακρίσεις μας
Οικονομική Ενημέρωση
Προσκλήσεις Μετόχων
Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας
Νέα
Επικοινωνία
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γάλα
Φρέσκο Γάλα
Γάλα με Κακάο
Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας
Γάλα χωρίς Λακτόζη
Γιαούρτι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γεύση
Παραδοσιακό Γιαούρτι
Λευκό Γιαούρτι
Γιαούρτι χωρίς Λακτόζη
Τυροκομικό
Φέτα Π.Ο.Π & Λευκά Τυριά
Κίτρινα Τυριά
Τυριά Τυρογάλακτος
Τριμμένα Τυριά
Ρόφημα
Πινόμενα Γιαούρτια
Χυμοί
Τσάι
Για το Παιδί
Γλύκισμα
Ζελέ
Κρέμες
High Protein
Ροφήματα
Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού
Puddings
Άλλα προϊόντα
Συνταγές
ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΓΑ
HORECA
ΑΓΑΠΗΣ ΕΡΓΑ
HORECA
Χριστουγεννιάτικη Γαλατόπιτα με ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
Μερίδες
7
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτριο
Γάλα
,
Επιδόρπια
Vegetarian
Υλικά
1 λίτρο ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
150γρ. ψιλό σιμιγδάλι
120γρ. καστανή ζάχαρη
4 ολόκληρα αυγά
1 βανιλίνη
25γρ. βούτυρο
1 ξυλάκι κανέλας
Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει.
Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει υφή κρέμας (περίπου 5-7 λεπτά).
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα 4 ολόκληρα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η πίτα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά πριν την πασπαλίσουμε με κανέλα και τη σερβίρουμε.
Share
Δείτε ακόμη...
t
Στραπατσάδα με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
Κυρίως Γεύματα
,
Φέτα
Εύκολο
t
Μακαρονοσαλάτα με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
Ζυμαρικά
,
Κυρίως Γεύματα
,
Λαχανικά
,
Σαλάτες
Εύκολο
t
Γαρίδες Σαγανάκι με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
Κυρίως Γεύματα
,
Ορεκτικά
,
Φέτα
Εύκολο
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!
Ok
Πολιτική Cookies