Χριστουγεννιάτικες Πατάτες Γκρατινέ με ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

70'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
  • 100 ml  ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (ή ½ κ.γ. ξερό θυμάρι)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 50 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί και έξτρα 30γρ. για την επιφάνεια
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο.
  4. Στρώνουμε τις πατάτες, ελαφρώς επικαλύπτοντας τις φέτες.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  6. Προσθέτουμε έξτρα ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο από πάνω.
  7. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
Share

Δείτε ακόμη...