1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
250 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
100 ml ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (ή ½ κ.γ. ξερό θυμάρι)
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
50 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί και έξτρα 30γρ. για την επιφάνεια
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε τις πατάτες, ελαφρώς επικαλύπτοντας τις φέτες.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε έξτρα ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο από πάνω.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies