250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν επιπλέον για πασπάλισμα)
100γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%
70ml ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα χλιαρό
1 μεγάλo αυγό
8γρ ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
30γρ. βούτυρο, λιωμένο (θα το ενσωματώσουμε στο τέλος)
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικό)
Για τη Γέμιση Φέτας:
100γρ ΜΕΒΓΑ Φέτα, τριμμένη
1 αυγό
πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50°C για 10 λεπτά και μετά τον κλείνουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα και τη μαγιά, αφήνουμε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό 2%, το αυγό και τα ξερά μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μια πετσέτα και τοποθετούμε το μπολ στον ζεστό φούρνο για να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως και η ζύμη να είναι απαλή και εύπλαστη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα, με το αυγό και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μικρές μπάλες, τις ανοίγουμε σε δισκάκια και τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο.
Κλείνουμε κάθε δισκάκι σε μπαλίτσα και τοποθετούμε σε ταψί σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αφήνουμε 20’ ακόμα σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό μέρος.
Έπειτα αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι/παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να αντλήσουμε πληροφορίες ώστε να σας δώσουμε τη βέλτιστη πλοήγηση στο διαδικτυακό μας τόπο. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι είστε σύμφωνοι με αυτή την πρακτική. Σας ευχαριστούμε!OkΠολιτική Cookies