Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας από την ΕΥ στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

Με το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας τιμήθηκε την Τετάρτη 13/03/24 η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, στα βραβεία της ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023, και ήταν μία από τους τέσσερις συνολικά επιχειρηματίες που τιμήθηκαν για φέτος στον συγκεκριμένο θεσμό στην Ελλάδα. Πέρα από το κύρος και την αναγνώριση που έχει σε διεθνές επίπεδο, το συγκεκριμένο βραβείο ανθεκτικότητας αναγνώρισε την επιχειρηματική πορεία της κας Χατζάκου, ιδιαίτερα την πρόσφατη, που σχετίζεται με την αγάπη, την τόλμη, την επιμονή, τις προσπάθειες που κατέβαλε, να μετατρέψει σε πρόκληση κάθε δυσκολία και να παραμείνει η ΜΕΒΓΑΛ ελληνική και οικογενειακή, να ξαναμπεί σε στέρεες βάσεις και να έχει ένα ισχυρό μέλλον.

Το 2016 που επανήλθε στην εταιρεία, η ΜΕΒΓΑΛ ήταν στα πρόθυρα πώλησης σε fund ξένων συμφερόντων ως μόνη λύση για τη διάσωσή της. Η κα Χατζάκου επέλεξε να απορρίψει ελκυστικές προσφορές και στη συνέχεια χρειάστηκαν οκτώ χρόνια προσπαθειών, για να επανέλθει η ΜΕΒΓΑΛ στο σημείο του τζίρου που είχε την εποχή της προηγούμενης ακμής της. Σήμερα ο κύκλος εργασιών αγγίζει τα 185 εκ. € (2023), αυξημένος κατά 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά (2022).

Η πλούσια ιστορία, οι σημερινές επιδόσεις της εταιρείας, οι εξαγωγική της δραστηριότητα σε 35 χώρες, οι επενδύσεις και η τεχνολογία, οι καινοτομίες της, η σύνδεση που έχει με την κοινωνία, η φροντίδα της για το περιβάλλον αλλά και για τη γυναικεία ενδυνάμωση προσμέτρησαν καθοριστικά στην απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Ο φετινός διαγωνισμός της ΕΥ, ένατος κατά σειρά, συνέδεσε την επιχειρηματικότητα με την τέχνη, για να αναδείξει κάθε πτυχή που εμπνέει και καταλήγει σε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα, το οποίο ωφελεί και τον δημιουργό και όσους το απολαμβάνουν.

Η κα Χατζάκου, κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα καθώς και για την προσωπική και επαγγελματική μου οικογένεια.

Τελικός συντελεστής της επιτυχίας είναι ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει τα προϊόντα μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι -καθημερινά- εδώ και 74 χρόνια επιδεικνύουν πίστη στην ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία που προσφέρουμε, αγκαλιάζουν κάθε μας καινοτομία και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Ως γυναίκα επιχειρηματίας με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ΜΕΒΓΑΛ, ως άνθρωπος με πείσμα απέναντι σε ότι με ταλαιπώρησε, πιστεύω στο επιχειρείν που προοδεύει και εξελίσσεται. Ως Ελληνίδα εκφράζω την πίστη και την αφοσίωσή μου στα ελληνικά προϊόντα που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας. 

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η δική μου Ιθάκη. Μου χάρισε ένα ταξίδι διάσπαρτο από εμπόδια και αντιξοότητες, γνώσεις και εμπειρία, αλλά και ανθρώπους που με πίστεψαν και με συντρόφευσαν. Με πίστη, τόλμη, αγάπη και ανθεκτικότητα φτάνουμε στον προορισμό μας.»

Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας

Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας

Share
Meiosi_timwn