Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος από τον Δήμο Χαλκηδόνας και τη ΜΕΒΓΑΛ

Το επίκαιρο αίτημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων για ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα εκπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, χάρη στην δωρεά που πραγματοποίησαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και η βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ.

Το όχημα αυτό αναβαθμίζει πλήρως τον Πυροσβεστικό Σταθμό, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια με 20 εκπαιδευμένους εθελοντές πυροσβέστες. Όπως τόνισαν οι δύο αξιωματικοί της πυροσβεστικής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Πέλλας, Ζώης Γιώτης, και ο Διοικητής της Π.Υ Γιαννιτσών Γκίκας Καμπουρίδης, που παραβρέθηκαν στην λιτή τελετή παραλαβής παράδοσης, «πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθάει στην πιο άμεση επέμβαση και κατάσβεση δασικών αλλά και αστικών πυρκαγιών, βελτιώνοντας τις συνθήκες ασφάλειας στο Δήμο Χαλκηδόνας».

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ανέφερε «Ως Δήμος προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε κάθε μέρα και όσο το δυνατόν περισσότερο την Πολιτική Προστασία στην περιοχή μας. Στην προσπάθειά μας αυτή συγκαταλέγεται και η αγορά του συγκεκριμένου οχήματος”. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα για την άριστη συνεργασία που έχει με τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τη συνεισφορά τους στο σύνολο του Δήμου. Επίσης ευχαρίστησε τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, η οποία συμπαρίσταται σε τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσα από την εταιρική κοινωνική της ευθύνη δείχνει τον δρόμο και σε άλλες εταιρείες να συμβάλλουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κα. Μαίρη Χατζάκου υπενθύμισε ότι η ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ είναι δεμένη με την ιστορία των Κουφαλίων και της τοπικής κοινωνίας. «Είμαστε βασικό κύτταρο του κοινωνικοοικονομικού και πολιτιστικού ιστού της τοπικής κοινότητας και στηρίζουμε πολλές -μικρές και μεγάλες- πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής μας. Σήμερα, με μεγάλη χαρά, παραδίδουμε στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Κουφαλίων ένα πυροσβεστικό όχημα, για την αγορά του οποίου η ΜΕΒΓΑΛ συνέβαλε με δωρεά. Η ασφάλεια της περιοχής είναι βασικό μέλημα όλων μας και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, η δωρεά αυτή να μην παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθεί, αλλά να καλύπτει μόνο την ανάγκη της πρόληψης.

Ευχαριστούμε όλους εσάς, τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνετε, ώστε, με τη συνδρομή των υπολοίπων τοπικών αρχών και του Δήμου Χαλκηδόνας, να νιώθουμε ασφαλείς.»

dorea-pirosvestikou-oximatosdorea-pirosvestikou-oximatosdorea-pirosvestikou-oximatosdorea-pirosvestikou-oximatos

Share
Meiosi_timwn