Η ΜΕΒΓΑΛ δίπλα στους Γιατρούς του Κόσμου

Η ΜΕΒΓΑΛ φέτος τα Χριστούγεννα στέκεται αρωγός στο σημαντικό έργο των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύοντας χρηματικά το πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης για την αγορά εμβολίων για παιδιά.

Η εξασφάλιση της υγείας αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως του φύλου και της φυλής στην οποία ανήκει, της θρησκείας στην οποία πιστεύει και των πολιτικών πεποιθήσεων τις οποίες πρεσβεύει…
Τον τελευταίο καιρό δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που ταλανίζει τη χώρα μας, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι ένα άπιαστο όνειρο για πολλούς Έλληνες. Το ποσοστό των ανασφάλιστων, άνεργων και απόρων έχει αυξηθεί δραματικά και οι γονείς που ανήκουν στις παραπάνω ευπαθείς ομάδες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις ενέργειες προληπτικής ιατρικής προς τα παιδιά τους. Το κενό που υπάρχει προσπαθούν να καλύψουν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι περιθάλπουν καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας στα πολυϊατρεία της οργάνωσης.
Πρόσφατα οι Γιατροί του Κόσμου έκαναν έκκληση για χορηγία παιδικών εμβολίων λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών. Η ΜΕΒΓΑΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της οργάνωσης ενισχύοντας χρηματικά το πολυϊατρείο της Θεσσαλονίκης για την αγορά εμβολίων για παιδιά.
Λίγα λόγια για την Οργάνωση
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).
Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση, η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Share
Meiosi_timwn