Βagel με ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό

Μερίδες

4

Χρόνος Εκτέλεσης

25’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ:
    • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κγ κοφτά baking powder
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 200 γρ γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
    • 1 αυγό χτυπημένο για επάλλειψη
    • Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  3. ‘Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για πολύ λίγο διπλώνοντας προς τα μέσα. Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν βλέπουμε ότι κολλάει προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Ενώνουμε και σταυρώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι με τρύπα στη μέση, πλάθοντας με απαλές κινήσεις το ζυμάρι στην ένωση προκειμένου να ενωθεί καλά.
  6. Τοποθετούμε τα bagel σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  7. Αλείφουμε τα bagel με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
  8. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Μόλις κρυώσουν λίγο, κόβουμε στη μέση, γεμίζουμε με τα toppings της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Share

Δείτε ακόμη...