Στήριξη Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Τον ενεργό ρόλο της στη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας σηματοδοτούν σχετικές πρωτοβουλίες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, η οποία στέκεται αρωγός των κτηνοτρόφων στις προσπάθειες τους για ανάπτυξη του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΜΕΒΓΑΛ ήταν βασικός Χορηγός της «Εθνικής Συνδιάσκεψης για την Κτηνοτροφία», που πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, υπό την αιγίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα, το διήμερο 27 & 28 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση συμμετεχόντων στην Εθνική Συνδιάσκεψη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, προκειμένου να καταρτιστεί ένας «οδικός χάρτης» για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Παράλληλα, η ΜΕΒΓΑΛ και η βιομηχανία ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την παροχή συμβουλευτικής βοήθειας, αλλά και την εκπαίδευση και εξέλιξη των κτηνοτρόφων-συνεργατών τους, διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων στην Κατερίνη, τις Σέρρες, τον Λαγκαδά και το Κιλκίς, με θέμα «Οι σύγχρονες εξελίξεις στην αιγοπροβατοτροφία».

Ο πρώτος κύκλος αυτών των ημερίδων ολοκληρώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος στο τέλος Ιανουαρίου, σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων για βασικά ζητήματα λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων τους. Διακεκριμένοι επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα σχετικά με την ορθή διαχείριση της εκτροφής του ζωικού κεφαλαίου, με την υγιεινή του γάλακτος κ.α., ενώ δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη διαλόγου με τους παραγωγούς.

Share
Meiosi_timwn