Κεφτεδάκια φούρνου με sauce ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό

Μερίδες

6

Χρόνος Εκτέλεσης

50’

Βαθμός Δυσκολίας

Απαιτητικό

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ:
    • Για τα κεφτεδάκια:
      • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
      • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      • 2 αυγά
      • 4 κ.σ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
      • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
      • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 1 κ.γ. ξύδι
      • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
      • 1 μικρή χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
      • 1 μικρή χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
      • 50 γρ βρώμη
      • 120 γρ ΜΕΒΓΑΛ ΦΕΤΑ θρυμματισμένη
      • Αλάτι
      • Πιπέρι
    • Για τη σος με ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ:
      • 100 γρ ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
      • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
      • 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
      • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
      • Αλάτι
      • πιπέρι
    • Πίτες και σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200⁰C στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα ΜΕΒΓΑΛ για να μη διαλυθεί.
  3. Αν το μείγμα του κιμά είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό.
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30’ στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  6. Όσο τα κεφτεδάκια ψήνονται, ετοιμάζουμε τη sauce για να τα συνοδεύσουμε. Αναμειγνύουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη sauce και τη διατηρούμε δροσερή στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Share

Δείτε ακόμη...