Πασχαλινή Τυρόπιτα με ΜΕΒΓΑΛ Φέτα

Μερίδες

8

Χρόνος Εκτέλεσης

45'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • Υλικά
    • 2 φύλλα σφολιάτας
    • 3 αυγά
    • 250 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
    • 75 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα Πλήρες
    • 100 γρ. ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό
    • 80 γρ ΜΕΒΓΑΛ Τυρί Τριμμένο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Πιπέρι
    • Επιπλέον αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

  • Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
    2. Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το ΜΕΒΓΑΛ Οικογενειακό, το ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα Πλήρες, το ελαιόλαδο, τη ΜΕΒΓΑΛ Φέτα θρυμματισμένη, το ΜΕΒΓΑΛ Τριμμένο Τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αφαιρούμε την περιττή σφολιάτα περιμετρικά και μεταφέρουμε το μείγμα.
    4. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας αφαιρώντας την περιττή σφολιάτα περιμετρικά και κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες κυκλικά προς τα μέσα.
    5. Αλείφουμε με αυγό, χαράσσουμε στο κέντρο σε σχήμα σταυρού για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα και ψήνουμε για 40-45΄ ή μέχρι πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Share

Δείτε ακόμη...