Χριστουγεννιάτικα Σφολιατάκια με Φέτα ΜΕΒΓΑΛ & Μέλι

Μερίδες

12

Χρόνος Εκτέλεσης

15’

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτριο

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ:
    • 1 φύλλο σφολιάτας
    • 150 γρ φέτα ΜΕΒΓΑΛ
    • 1 αυγό μεσαίο
    • πιπέρι
    • 1 κρόκος για επάλειψη
    • Σουσάμι
    • Μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε ελαφρά το αυγό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα με χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στα μισά κομμάτια σφολιάτας. Καπακώνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
  • Ασφαλίζουμε τα σφολιατάκια πατώντας με ένα πιρούνι περιμετρικά για να κολλήσει το πάνω με το κάτω φύλλο.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15΄ μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Απολαμβάνουμε γαρνίροντας με μέλι.
Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn