Σαλάτα με ανθότυρο και κουκουνάρι

Μερίδες

8

Χρόνος Εκτέλεσης

20’

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

  • 300 γρ. ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
  • 1/3 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, και μερικά ακόμα για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 8 έως 10 φλιτζάνια ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (μαρούλι, λόλα, ρόκα, βαλεριάνα )
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Πάπρικα

 

  • Τοποθετούμε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το σπάμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τα φύλλα βασιλικού σε κομμάτια, ρίχνουμε το ανθότυρο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το κουκουνάρι. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αραδιάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τα χόρτα της σαλάτας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το κουκουνάρι πάνω από τη σαλάτα.
  • Ρίχνουμε κομμάτια μείγματος ανθότυρου πάνω στη σαλάτα, πασπαλίζουμε το ανθότυρο με πάπρικα και γαρνίρουμε την πιατέλα με φύλλα βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.

Εκτέλεση

Cook’ s tip

Μετά το άνοιγμά του το ανθότυρο πρέπει να καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Doctor’ s tip

Η πάπρικα περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία καψαϊκίνη που μειώνει τις φλεγμονές.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε με αγάπη από την ομάδα  I cook to Heal που αποτελείται από τις  bloggers Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου  -ιατρό, παθολόγο- διαβητολόγο- και Εύη Γεωργακοπούλου -καθηγήτρια και επιχειρηματία στο χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης -.

Share

Δείτε ακόμη...

Meiosi_timwn